Teori definisi dan aplikasinya dalam terminologi bahasa Melayu (Jurnal Bahasa, 2006)
Makalah ini membicarakan persoalan teori definisi dan hubungannya dengan penyediaan definisi dalam terminologi bahasa Melayu. Penulis menghuraikan sejarah perkembangan teori definisi, kaedah definisi, jenis definisi, kekaburan definisi, dan hubungan teori definisi dengan teori konsep dalam terminologi bahasa Melayu.